BiH

Velika stvar za bh. gradić: Konjic uvršten u "Green Destinations Top 100 Stories"

Grad Konjic je jedna od pet destinacija koje su odabrane za ”Green Destinations Top 100 Stories” za 2023. godinu, u okviru projekta EU4Business Recovery, koji sufinanciraju Evropska unija i njemačka vlada.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Na događaju Green Destination 2023. koji je od 8. do 10. oktobra 2023. godine održan u Tallinnu u Estoniji, predstavljen je Konjic kao destinacija, gdje je Gradskoj upravi Konjic službeno i uručen certifikat zelene destinacije, priopćeno je iz tog grada.

– Izuzetna nam je čast što je Konjic uvršten u ‘Green Destinations Top 100 Stories’ za 2023. godinu i što se aktivnim timskim radom došlo do ovakvog rezultata. Grad Konjic je u 2023. godini uspješno ispunio zadate kriterije i sama certifikacija pokazatelj je naše opredijeljenosti da razvijamo, obogaćujemo i unaprijeđujemo turističku ponudu, u cilju poboljšanja kvalitete života lokalnog stanovništva, poboljšanja uvjeta za posjet i boravak gostiju, uz dodatne aktivnosti na zaštiti prirode i kulturne baštine – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, naglašavajući kako su u skladu sa Strategijom razvoja turizma Grada Konjica, čija je izrada u završnoj fazi, planirane značajne aktivnosti koje će biti usmjerene na promociju održivog i odgovornog turizma u Konjicu i Bosni i Hercegovini.

Uz Konjic među pet destinacija iz Bosne i Hercegovine, koje su odabrane za “Green Destinations Top 100 Stories” za 2023. godinu i koje su podržale Europska unija i njemačka vlada kroz projekt covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery, su Trebinje, Spomenik prirode Skakavac Sarajevo, Šamac i Bosanska Krupa.