BiH

Završeni radovi na postavljanju parketa u Sportskoj dvorani Konjic

U okviru aktivnosti kojima Grad Konjic obilježava Dan grada u četvrtak je sportistima i rekreativcima predana na korištenje moderna sportska podloga u Sportskoj dvorani Konjic.

FOTO: URED GRADONAČELNIKA
FOTO: URED GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je naime izbacivanjem lopte s centra s košarkašicama ŽKK Konjic i ŽKK Play Off ozvaničio završetak radova na postavljanju parketa u Sportskoj dvorani Konjic.

– Ovo je jedan novi momenat u našim nastojanjima da u skladu sa iskazanim potrebama menadžmenta i sportskih klubova unaprijeđujemo sportsku infrastrukturu u Konjicu. Pored do sada provedenih radova na sportskim terenima, postavljanje parketa u Sportskoj dvorani omogućit će našim sportistima kvalitetne treninge, ali i mogućnost organiziranje utakmica i reprezentativnih selekcija, zbog čega smo posebno ponosni – kazao je gradonačelnik Ćatić, čestitajući mladim sportistima i njihovim trenerima Dan grada Konjica.

Direktor JU Sportske dvorane Konjic Adnan Elezović se zahvalio Gradu Konjicu na podršci u ovim aktivnostima.

Svakodnevno na ovom terenu trenira preko 10 sportskih klubova iz Konjica i igra svoje ligaške utakmice. Sigurno da je ovo veliki pomak što se tiče infrastukture koja će sportistima i rekreativcima pružati kvalitetnije i optimalnije uvjete za njihove aktivnosti. Prezadovoljni smo onim što je urađeno. Uz sve dosadašnje radove, pregrade, uređenje tribina, zaštitnu oblogu, parket je dao novi izgled i ambijent Sportskoj dvorani – kazao je Elezović.

Tijekom svečanosti odigrane su utakmice između ŽKK Konjic i ŽKK Play Offm, te KK Konjic i KK Turbina.