BiH

Drama u Konjicu: Iz automatske puške pucao na vozilo, policija ih nakon potjere uhapsila

H. A. (1984. godište) iz Jablanice jutros je prijavio Policijskoj stanici Konjic da je na Ribićkom mostu na putu M17 njemu poznata osoba iz putničkog motornog vozila "mercedes", crne boje, pucala iz puške na njegovo vozilo "polo" u kojem se nalazio i njegov prijavitelj D. L. (1998.) također iz Jablanice.

FOTO: FENA
FOTO: FENA
Ilustracija

Kako piše Radio Konjic, H. A. je još izjavio “da se u “mercedesu” kao suvozač, nalazio, njemu također poznata osoba K. A. iz Konjica, i da su se oba muškarca uputila u pravcu Konjica”.

Pročitajte još

“Patrola policije je uočila navedeno vozilo u ulici Kolonija u Konjicu, koje se uputilo u pravcu ulice Varda, nakon čega se auto zaustavio u ulici Musala. U vozilu su zatečeni vozač K. S. (1977.) i suvozač K. A. (1981.), oba iz Konjica, koji su tom prilikom uhapšeni. U ulici Varda pronađena je crna automatska puška M56, kalibra 7,62 milimetara, sa jednim okvirom bez municije”, rekao je za Radio Konjic Ismail Kadić, načelnik Operativnog centra Policijske uprave Konjic.

Kako se dalje navodi, “patrola policije je na licu mjesta, u mjestu Ribići, zatekla prijavitelja pucnjave H. A., a na njegovom vozilu evidentirana su oštećenja od upotrebe vatrenog oružja”.

Informaciju više pokušali smo saznati od Ljudevita Marića, portparola MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), ali nije odgovarao na telefonske pozive i poruke.

Dežurni službenik u Policijskoj upravi Konjic kazao nam je da nije nadležan davati informacije za medije, a da je portparol završio radno vrijeme u 16 sati te da pozovemo ujutro.