BiH

Konjic dobiva još jedno sportske igralište

Ovih dana privode se kraju aktivnosti na izgradnji i uređenju još jednog sportskog igrališta u Konjicu.

FOTO: GRAD KONJIC
FOTO: GRAD KONJIC

Riječ je o igralištu pored Druge osnovne škole koje se uređuje u okviru kontinuiranih aktivnosti na uređenju sportske infrastrukture, saopćeno je iz Grada Konjica.

– Grad Konjic nastoji kroz svoje djelovanje omogućiti što kvalitetnije uvjete života kako za građane tako i za našu djecu. Želja nam je da djeca i mladi budu što više na sportskim terenima. U razgovorima koje smo u prethodnom periodu vodili sa direktoricom škole gospođom Tinjak, ukazano je na potrebu izgradnje i uređenja sportskog terena uz školsku zgradu, koji bi se koristio za satove tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali i slobodne aktivnosti učenika tokom odmora – kazao je gradonačelnik Osman Ćatić prilikom posjeta Drugoj osnovnoj školi Konjic.

On je podsjetio da je Grad za realizaciju ovog projekta dobio potporu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

Direktorica Druge osnovne škole Konjic Munevera Tinjak zahvalila je gradskim čelnicima na potpori koju pružaju u poboljšanju kvalitete odgojno obrazovnog procesa u školama.

– Prije par mjeseci završili smo rekonstrukciju krova, fasade i enterijera Područne škole Podorašac, zatim su postavljenje kamere, tako da su škola i igralište pokriveni kamerama. Sada se radi igralište pored naše centralne škole, koje nam je zaista bio neophodno jer škola nema neko veliko dvorište. Igralište će nam poslužiti i za boravak djece prije nastave i izvođenje nastave tjelesnog odgoja u kvalitetnim uvjetima za 702 učenika koliko ih pohađa školu – dodala je direktorica.

Nakon što se završe radovi, koji su podrazumijevali izradu nove podloge, izradu tribina, postavljanje zaštitne ograde i mreža, te uređenje, učenici će moći koristiti novoizgrađeno igralište i plato s ukupnom površinom oko 400 metara četvronih.