Politika

Konaković poručio Dodiku: „K’o tetka neka, samo se prepireš i svađaš, s kim stigneš…“

Nakon što je Dodik optužio Konakovića, stigao je i odgovor iz Sarajeva.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ne stišava se verbalni rat ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića i predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Nakon što je Dodik optužio Konakovića, stigao je i odgovor iz Sarajeva.

“E čuj Milorada Dodika!? Dogovoreni konflikt. Ući sa tobom u konflikt je najlakša stvar na svijetu, ti tako živiš 24/7. K’o tetka neka, samo se prepireš i svađaš, s kim stigneš. Ja te nagovaram da uradiš nešto za ljude koji su te birali. Konflikt je za kukavice koji ne znaju posao”, poručio je Konaković.

Podsjetimo, Dodik je poručio na Twitteru da kada Elmedin Konaković zaigra za BiH, tada BiH najviše izgubi.

-Ako Konaković misli da može da solira u BiH, izvodeći neke trikove i manipulišući činjenicama, vrlo brzo će mu postati jasno da je BiH jedina koja gubi u tome.

Ako je to cilj, onda je veoma uspješan u svojim igrama na terenu, samo što bi u tim opasnim igrama jedino BiH mogla da prokliže. Nekad pomislim da on i ne zna šta radi. Samo nedorasli i osrednji političar može govoriti o postavljanju zamki predstavnicima drugih naroda s kojima, navodno, želi da razgovara i sarađuje, poručio je Dodik, te dodao:

-Pametni su oni što kažu – -„Kad Konaković zaigra za BiH, tada BiH najviše izgubi”.

Nije davno bilo kada mi je predlagao da ko foluđemo u konflikt kako bi ojačaokod svojih. Јadno, neostvarivo, mislim ovokod svojih`, naveo je Dodik.