To je najbolji način, ali danas uglavnom niko nema vremena. Zato je najlakši način konzumacije nara kroz blender. Dobra strana ovog recepta je baš u tome što blender usitni košpice i time su one puno prihvatljivije za probavu.U tvrdim košpicama nara nalaze se najdragocjeniji sastojci ovog voća. Jedan od njih je i punicična kiselina.
Sezona nara je ujedno i sezona domaćih limuna, tako da je limun obavezan sastojak.
Sastojci:
1 (domaći) limun
2 jabuke ili kruške
1/4 nara (nar je obično velik i četvrtina te voćke bude sasvim dovoljna)
kašika meda
3 čaše vode
Priprema:
Najprije ostružete koricu limuna u posudu blendera. Preostalu bijelu koricu oljuštite i to je jedini dio voća koji bacate. Grubo narežete dvije jabuke ili kruške i zajedno s košpicama i korom ubacite u blender. Košpice i kora su najkvalitetniji sastojci i zato se trudite koristiti organsko voće koje nije prskano.Na kraju dodate sjemenke od četvrtine nara.
Ostatak nara jednostavno stavite u frižider za idući dan. Količina bude dovoljna za 4-članu porodicu i najbolji obrok za početak dana, piše prirodna.hr.