BiH

Isak poručio gradonačelniku Zenice: Kasumoviću, učinit ću sve da završite u zatvoru (VIDEO)

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je u četvrtak imenovala sina federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka - Rusmira Isaka - za direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

FOTO: FACEBOOK/RAMO ISAK
FOTO: FACEBOOK/RAMO ISAK

Ovakva odluke Vlade izazvala je nezadovoljstvo javnosti, pa je “isplivao” i snimak iz aprila 2022. godine, pod nazivom “Optuženik Fuad Kasumović zloupotrebljava Gradsku upravu”.

U ovom videu je Ramo Isak gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću poručio kako će uraditi sve što je u njegovoj moći da završi u zeničkom zatvoru.

Podsjetimo, u aprilu prošle godine na Isakovu adresu su stigle brojne krivične prijave protiv njega na što je trenutni ministar policije burno reagovao. Tvrdite da sam ja i neko vama napakovao hapšenje. Nisam vas ja nagovorio da radite krivična djela, pa vi ste ih radili. Ja vam nisam ništa uradio, ali ću sada sve uraditi, sve što je u mojoj moći, da završite u KPZ Zenica. I gore ću vam obezbijediti veoma dobar smještaj. Pa da vidite kako je kad se neko pozabavi onim što mu nije potrebno, ni posao, ni obaveza, poručio je Kasumoviću tada Isak, prenosi Oslobođenje.

Na ovu videoporuku Isaka reagovao je i Kasumović Da li je ovo konačna potvrda da jedan čovjek, Ramo Isak, direktno kontroliše MUP ZDK i Tužilaštvo ZDK? Postoji li bezbjednost i pravna sigurnost u Zeničko-dobojskom kantonu? To ćemo tek da vidimo…, napisao je u aprilu 2022. godine Fuad Kasumović.

Prihvati notifikacije