BiH

Isak i Munjić čestitali MUP-u BPK povodom akcije u borbi protiv zloupotrebe narkotika

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidin Munjić uputili su danas depešu rukovodstvu Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona (MUPBPK) povodom uspješno provedene policijske akcije u kojoj je realizirana dosada najveća zapljena narkotika u tom kantonu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ministar Isak i direktor Munjić iskazuju poštovanje i čestitaju rukovodstvu i policijskim službenicima MUP-a BPK na uspješno provedenoj operativnoj akciji u kojoj su policijski službenici Sektora kriminalističke policije uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde pronašli i zaplijenili narkotička sredstva i to: amefetamin 286,65 grama, heroin 27,97 g, tableta tramadola – 11 kom i druge predmete koji će biti korišteni u krivičnom postupku – saopćeno je iz FMUP-a.

Tom prilikom policijski službenic MUP-a BPK-a lišili su slobode četiri osobe. Pripadnicima MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona čestitamo na uspješno provedenoj akciji u borbi protiv zloupotreba droga. Pokazali ste izuzetnu hrabrost i spremnost da se uhvatite u koštac sa svakodnevnim izazovima u vašem poslu, a ova akcija rezultat je uspješnog sistemskog i koordiniranog rada policijskih službenika – izjavio je tim povodom ministar Isak.

Ovo je do sada najveća zapljena narkotika od osnivanja Ministarstva za unutrašnje poslove-a BPK-a, navodi se u saopćenju.

Prihvati notifikacije