Mogu se jesti u slanoj verziji s narescima, slatkoj verziji s pekmezom ili Nutellom, a mogu se jesti i same.
Sastojci
Broj porcija4
2jaja
300 ml jogurta
600 g glatkog brašna
1 žličica soli
1 vrećica praška za pecivo
Priprema
Zamijesite tijesto
Jaja umutite pjenjačom pa im dodajte jogurt i sol i dobro promiješajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo te sve dobro zamijesite dok ne dobijete smjesu koja se ne lijepi za ruke.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na debljinu prsta te ga režite na manje komade. Po želji možete zarezati sredinu.

Ispecite
U tavu ulijte ulje, a kad se zagrije, stavite pogačice koje ste još malo razvukli rukama. Peku se par minuta sa svake strane.
Ako ih pripremate u fritezi na vrući zrak, stavite ih na papir za pečenje i pecite 6 do 8 minuta, a na pola pečenja ih možete okrenuti.