Sastojci:
1 šoljica kisele pavlake
1 šoljica mlijeka
1 šoljica ulja
1 i po banana (izgnječena)
2 šoljice griza
2 šoljice šećera
4 pune kašike kakaa
1 kafena kašika instant-kafe
2 kafene kašike sode bikarbone
Preliv:
5-10 kašika mlijeka
nekoliko kapi ulja
1 kesica vanilin-šećera
100 g crne čokolade
50 grama maslaca
5 kašika čokolade u prahu
Priprema:
Pomiješajte bananu s pavlakom i mlijekom, a zatim dodajte ulje i sve ostale sastojke. Dobro promiješajte i izlijte u manju dublju posudu, koju ste prethodno namastili i posuli prezlom. Stavite u rernu koju ste zagrijali na 190 stepeni, ali pred kraj pečenja pojačajte na 210. Istopite na tihoj vatri sastojke za preliv i prelijte preko toplog kolača. Ostavite da se ohladi i poslužite.