BiH

Zanimljivi podaci iz matičnog ureda Banja Luke: Najstariji mladoženja imao 80 godina

Najstariji mladoženja u protekloj, 2023. godini zaključio je brak u mjesnoj kancelariji Srpske Toplice i bio je u 80. godini, dok je nevjesta bila 20 godina mlađa.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Rekli su ovo iz Gradske uprave Banjaluka, te dodali da su pred matičarima za uže područje grada brak zaključila lica od kojih je budući supružnik imao 78 godina, te je 1945. godište, a njegova odabranica imala je 76 godina, odnosno 1947. godište.

–Tokom prošle godine bilo je slučajeva otkazivanja vjenčanja, ali nisu bili česti, te je zabilježeno otprilike 10 slučajeva tokom cijele godine – rekli su iz Gradske uprave. U septembru pred matičarima za uže područje grada Banjaluka zaključeno je, kako kažu, 85 brakova, a to je ujedno i mjesec sa najviše zaključenih brakova.

-U maju, julu i avgustu imali smo preko 70 vjenčanja za svaki mjesec – pojasnili su oni.

Pred matičarima je za uže područje Banjaluke u 2022. godini zaključeno ukupno 740 brakova. Napominju da je na širem području grada, odnosno u mjesnim kancelarijama grada Banjaluka, 2023. godine zaključeno više od 200 brakova, a konačan broj biće iskazan nakon obrade podataka iz pojedinačnih izvještaja, pišu Nezavisne novine.

Prihvati notifikacije