BiH

Povodom Dana grada: Prijedor pripremio nagradu od 5.000 KM za NAJUSPJEŠNIJE STUDENTE

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor dodijeliće pet nagrada od po 5.000 KM iz budžeta grada najuspješnijim studentima završnih godina osnovnih akademskih studija, povodom 16. maja - Dana grada, objavljeno je u Službenom glasniku grada Prijedora.

FOTO: FACEBOOK / EDO ORAŠČANIN PHOTOGRAPHY
FOTO: FACEBOOK / EDO ORAŠČANIN PHOTOGRAPHY

Pravo na nagradu mogu ostvariti studenti na visokoškolskim ustanovama čiji su osnivači Republika Srpska ili Srbija, iz naučnih oblasti medicinskih i zdravstvenih nauka, inženjerstva i tehnologije, društvenih i humanističkih, te prirodnih nauka, koji imaju prebivalište na području Prijedora i redovni su studenti završne godine osnovnih akademskih studija, odnosno prvog ciklusa akademskih studija.

Listu najuspješnijih studenata komisija će utvrditi na osnovu prosječne ocjene studenta, uvidom u podatke iz registara stipendista koje vode Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske, Fond “dr Milan Jelić” i gradsko Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku.

Komisiju čine načelnik ovog odjeljenja Olivera Brdar Mirković, kao predsjednik, i članovi Jadranka Desnica i Dragana Radanović, te Aleksandra Kos kao zamjenik člana.