Jet set

Halid Muslimović napustio sudnicu u Prijedoru

Nastavljeno je suđenje Halidu Muslimoviću u Osnovnom sudu u Prijedoru po tužbi Sonje Bašić iz Australije da joj duguje 90.000 eura (oko 176.030 KM).

FOTO: KURIR.RS
FOTO: KURIR.RS

Na današnjem ročištu, koje je počelo u devet sati, saslušani su najprije svjedoci po prijedlogu tužiteljke, među kojima je bio i pjevačev sin Enis Muslimović.

Pročitajte još

On i Halidova kćerka Lejla Muslimović, navode srbijanski mediji, pozvani su da posvjedoče da su primali novac od Sonje na ime pozajmica njihovom ocu, ali je kćerka pjevača izostala sa ročišta uz opravdanje da joj je bolesno dijete.

Nakon što je počelo Enisovo svjedočenje ubrzo se desio skandal. On je na insistiranje Bašićkinog advokata Dragana Tolimira priznao da se sastajao sa Sonjom i da je od nje uzimao pare, pa je tada Halid skočio i napustio sudnicu uz riječi “ja ovo više neću da slušam”.

Sudija Sead Hadžić je tada najavio polusatnu pauzu, poslije koje je predviđeno da pjevač ima riječ.

Nastavak ročišta počelo je u 11 sati, a kako je Muslimović prije dva dana rekao, on će svoju odbranu iznositi najmanje tri sata.

Podsjetimo, ponovljeni proces protiv Halida po tužbi Bašićeve da joj duguje pare počeo je u utorak 27. februara kada je u sudnici između suprostavljenih strana bilo više nego burno.

Prihvati notifikacije