Region

Za posebne potrebe i projekte Hrvata izvan Hrvatske 880.000 eura

Drugi put ove godine, Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je neprofitne organizacije Hrvata izvan Hrvatske da se prijave za dobivanje finansijske podrške za koju je Hrvatska ovoga puta osigurala 880.000 eura.

FOTO: HINA
FOTO: HINA

Zaključno do 3. novembra na javni poziv za potpore mogu se prijaviti udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice Hrvata izvan i u Hrvatskoj, ali i pojedinci čiji projekti čuvaju i jačaju nacionalni identitet, štite prava i interese hrvatskih zajednica, čuvaju hrvatski jezik, kulturu i baštinu te Hrvati izvan Hrvatske koji žive u teškim socijalnim, materijalnim ili zdravstvenim okolnostima.

Najniži iznos potpore po pojedinom projektu je 663 eura, a najviši 19.908 eura, prenosi Hina.

Najniži iznos jednokratne finansijske podrške ugroženim Hrvatima izvan Hrvatske i ugroženim povratnicima/useljenicima iz iseljeništva/dijaspore je 265 eura, a najviši 3.318 eura.

Hrvatski Središnji ured je u maja dodijelio 800 hiljadu eura za 213 projekat od interesa za Hrvate izvan Hrvatske i 57 jednokratnih potpora ugroženim pojedincima i povratnicima u Hrvatsku, što znači da je za tu namjenu ove godine država izdvojila 1, 6 miliona eura.

Prihvati notifikacije