Region

Detalji stravične nesreće u kojoj su poginula tri mladića

Tri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer na državnoj cesti DC-22 između Orehovca i Guščerovca, saopštila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

FOTO: PRIGORSKI/DAMIR SPEHAR
FOTO: PRIGORSKI/DAMIR SPEHAR

Oko 22.15 sati, kod skretanja za mjesto Međa, došlo je do slijetanja osobnog automobila Audi A3 križevačkih registracijskih oznaka i udara u ogradu mosta preko kanala. U nesreći su smrtno stradala trojica muškaraca, navodi se u saopštenju.

Jutros se o tragediji oglasila policija.

“Sinoć, 10. rujna oko 22.15 sati došlo je do prometne nesreće na državnoj cesti Sveti Petar Orehovec – Guščerovec. Zbog neprilagođene brzine kretanja, osobni automobil križevačke registarske oznake sletio je van kolnika u odvodni kanal te udario u zemljani most, a potom se zaustavio na obližnjoj livadi.

Tom prilikom došlo je do ispadanja iz vozila tri muške osobe od 29, 26 i 22 godine, koje su na mjestu događaja smrtno stradale. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Zbog obavljanja očevida, promet na državnoj cesti broj 22 bio je zatvoren od 22.40 do 4.30 sati, te se promet preusmjeravao obilaznim pravcima Guščerovec – Črnčevec – Selanec. Tijela smrtno stradalih su prevezena na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar, a policijski službenici će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, piše policija.

Kako jutros doznaje Podravski, poginula su tri mladića s kalničkog područja. Navodno su dvojica iz mjesta Borje, a jedan iz Kalnika. Pišu kako je vozio najmlađi. Kako dodaje Podravski, na istom su mjestu prije deset godina poginuli brat i sestra, također iz Kalnika.

Ujak najstarijeg poginulog mladića (29) kaže da su se mladići vraćali s pića. “Moj je nećak trebao 25. listopada proslaviti 30. rođendan, već je spremao feštu, a sad ga više nema”, rekao je ujak za Podravski.hr.

Mještani Borja koji su poznavali mladiće za njih imaju riječi hvale. “Išli su na posao, bili su dobri, vrijedni… Jedan je radio u trgovačkom centru, drugi je bio mehaničar u Čakovcu, bili su prijatelji, družili se”, kaže za ePodravinu mještanka.

“Od crkve sam ni 100 metara, tu je sam zavoj, ja se bojim iz dvorišta van, tu su djeca, idu u školu, to je katastrofa i evo sad se dogodila na glavnom križanju tragedija”, kaže drugi mještanin. Dodaje da je jedan od mladića išao na obuku za vatrogasca.

“Ovo je velika tragedija, dečki su bili mladi, dragi, ne pamtimo ovakvo što”, kaže treći mještanin.

Prihvati notifikacije