Region

Božinović: Zbog pojačanih migracija nužno organizirati i aktivnosti izvan EU

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je u petak kako Hrvatska bilježi pojačane trendove ilegalnih migracija te da je nužno organizirati i aktivnosti izvan teritorija Evropske unije kako bi se ilegalne migracije kanalizirale u redovite i zakonski utemeljene.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

”Ja sam siguran da će Evropa u narednom razdoblju shvatiti, a mi to predlažemo već cijeli niz godina, da ovakav način nije dobar ne samo za EU, već i za migrantsku populaciju”, kazao je Božinović.

“Kao EU morat ćemo organizirati neke aktivnosti izvan teritorija EU i probati taj proces kanalizirati u redovite migracije koje će biti zakonski utemeljene i kako nedorečenim rješenjima ne bi dolazili u situaciju da migranti umiru na putu i da krijumčari ostvaruju velike profite”, dodao je.

Božinović je u petak na obilježavanju Dana Hrvatskih voda ocijenio da aktuelnim ilegalnim migracijama pogoduju povoljni vremenski uvjeti, ali je istaknuo da će se ići prema rješenjima koja su održivija nego što su bila, javila je Hina.

Prihvati notifikacije