Region

Na graničnom prelazu Bezdan oduzeto 800.000 cigareta! Pogledajte gdje je vozač kamiona sakrio robu (FOTO)

Na graničnom prelazu Srbije i Hrvatske, Bezdan, 9. septembra 2023. godine, zajedničkim radom policijskih i carinskih službenika spriječen je pokušaj krijumčarenja skoro 800.000 komada cigareta, koje su bile sakrivene u tovaru metalnih kontejnera namijenjenih za skladištenje robe u tečnom stanju.

FOTO: UPRAVNA CARINA SRBIJE
FOTO: UPRAVNA CARINA SRBIJE

Slučaj je otkriven kada su na izlazu iz zemlje policijski službenici za detaljan pregled izdvojili kamion sa prikolicom stranih registarskih oznaka, koji je prema priloženoj dokumentaciji, prema Hrvatskoj prevozio prazne metalne kontejnere.

FOTO: UPRAVNA CARINA SRBIJE
FOTO: UPRAVNA CARINA SRBIJE

Prilikom detaljnog pregleda utvrđeno da kontejneri zapremine 300 litara zapravo nisu prazni, već da su do vrha ispunjeni paklicama cigareta ”Marlboro”, ”Karelia”, ”Dvidoff”, ”Winston” i ”Lucky Stike”.

Brojanjem je utvrđeno da se radi o 39.700 paklica cigareta pomenutih robnih marki, čija je vrijednost procjenjena na oko 16 miliona dinara. Zaplijenjene cigarete su zajedno sa vozilom, vozačem i njegovim saputnikom preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Prihvati notifikacije