Magazin

Uz ovaj trik, podgrijana pizza ima zaista odličan okus

Teško je pobijediti svježu pizzu koja pari iz kamene peći.

Otkrivamo kako i vi možete savršeno zagrijati pizzu.

Ostala je hladna pizza od prethodne večeri i želite da je zagrijete? Problem: u mikrovalnoj postaje mlohava – hrskavo je drugačije. Rezultat iz pećnice obično nije ništa bolji: pizza je suha umjesto sočna.

Hladna pica: Pravilno skladištenje

Prije podgrijavanja pizze, trebali biste se uvjeriti da je prethodno pravilno uskladištena. Ostatke odmah stavite u frižider, najbolje u hermetički zatvorenu posudu obloženu kuhinjskim papirom, kao što je kutija za ručak, ili na tanjir prekriven prozirnom folijom. Kriške pizze ćete moći sačuvati dva do tri dana. Možete i zamrznuti kriške pizze.

Kutije za pizzu treba odmah da odložite, one nisu pogodne za skladištenje jer karton ne odbija dobro vlagu umaka i preliva i zbog toga će pizza postati mokra.

Zagrijte pizzu – u tavi

Pizzu je posebno lako zagrijati u tavi. Ova metoda je brza i djeluje bez mnogo napora. Sve što vam treba su tava sa poklopcem ili aluminijska folija.

Priprema:

Zagrijte tavu bez dodavanja ulja. Kada se zagrije, stavite ostatke pizze.Pokrijte. Podesite nižu temperaturu da se sir otopi dok se dno peče do zlatne boje. Kora treba da bude hrskava, ali ne zagorena.

Umjesto poklopca, možete koristiti i aluminijsku foliju. Pizzu potpuno prekrijte slojem aluminijske folije. Podesite nižu temperaturu i sačekajte nekoliko minuta da se sir rastopi i/ili nabubri.Nakon nekoliko minuta pizza je gotova. Prijatno!