Kultura

U Livnu obilježen "Museum Selfie Day"

U Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica (FMGG) Livno u srijedu je obilježen "Museum Selfie Day" kojim se naglašava važnost uživanja u umjetnosti, znanosti, fotografiji i drugim formama umjetnosti u muzejima.

FOTO: FENA / FRANJEVAČKI MUZEJ I GALERIJA GORICA - LIVNO
FOTO: FENA / FRANJEVAČKI MUZEJ I GALERIJA GORICA - LIVNO

Kako su za Fenu kazali iz spomenutog muzeja, riječ je o danu kad muzeji nastoje privući širu publiku i podsjetiti je na važnu ulogu koju muzeji imaju u društvu.

“Ideja Museum Selfie Dana je poziv na zabavu, ali i naglašavanje važnosti uživanja u umjetnosti, znanosti, fotografiji i drugim formama umjetnosti u muzejima. Poznato je da većina muzeja negoduje pri slikanju izložbenih primjeraka, no sve više muzeja po svijetu se uključuje u ovu akciju, gdje otvoreno poziva svoje posjetitelje na fotografiranje (sebe) unutar muzeja”, istaknuli su iz FMGG-a Livno.

Napominju kako na taj način muzeji potiču posjetitelje da naprave selfie pored svog omiljenog umjetničkog djela kako bi promicali svijest o vrijednoj baštini i značajnim djelima pohranjenih u muzejima.

Osim odlaska u muzej na selfie, ideja koja stoji iza ovog obilježavanja nije, kažu, samo slikanje umjetnosti već je to i podsjetnik na trenutak i sva iskustva koja su se dogodila tijekom posjeta.

“Museum Selfie Day je lijepa prilika da učinimo dan drugačijim, naučimo nešto novo, postanemo kreativni i nađemo vrijeme za susret s dragim prijateljima”, poručuju iz FMGG-a.

Prihvati notifikacije