Sarajevo

Turistička ponuda KS prvi put predstavljena na sajmu Seniormassen u Stockholmu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) po prvi put je predstavila turističku ponudu na sajmu Seniormassan koji se u Stockholmu održava od 3. do 5. oktobra.

FOTO: VISITSARAJEVO
FOTO: VISITSARAJEVO

Na sajmu su promovisali turističku ponudu za potencijalne turiste treće životne dobi, zajedno sa suizlagačima Turistička zajednica TK, Hotel Courtyard by Marriott Sarajevo, Hoteli Ilidža, Bosmal Arjaan by Rotana, Hotel Hills i Hotel Hollywood.

Tokom tri dana sajamske promocije i razgovora sa potencijanim turistima najviše upita su dobili o ponudi medicinskog turizma, outdoor prilikama i gastronomiji.

Štand Turističke zajednice KS posjetila je Sabina Konjhodžić iz Ambasade BiH u Stockholmu sa članovima misije, a razgovarali su o boljoj uvezanosti i podršci, te načinima što bolje i prepoznatljivije promocije bh. proizvoda i usluga u turističkom lancu.

O mogućnostima razvoja turizma razgovarali su i sa švedskim parlamentarcima bh. porijekla koji su im bili domaćini u Parlamentu Švedske.

Sajam Seniormassan je prilika za brojne izlagače sa raznovrsnom ponudom prilagođenom seniorima, a uključuje turizam i putovanja, smještaj i usluge, brigu i njegu o osobama treće životne dobi, kulturu i slobodno vrijeme, te zdravlje i ljepotu, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Prihvati notifikacije