Ekonomija

Gračanica do 23. septembra epicentar poslovne inovacije

Gračanica će od danas do 23. septembra biti epicentar poslovne inovacije i privrednog uzleta na 12. Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta "GRAPOS EXPO 2023". Ovaj prestižni sajam okupiće više od 120 domaćih kompanija i privrednika iz zemlje i inostranstva.

FOTO: GRAD GRAČANICA
FOTO: GRAD GRAČANICA
Nusret Helić

Organizacija ovogodišnjeg sajma “GRAPOS EXPO 2023” pripada Gradu Gračanica i Udruženju poslodavaca Gračanica. Sa novom lokacijom sajma koja obuhvata impresivnih 5.000 m2 zatvorenog i 3.000 m2 otvorenog izložbenog prostora, izlagači će imati priliku da predstave svoje proizvode i usluge na najbolji mogući način. To će omogućiti posjetiocima da istraže širok spektar industrija koje će biti predstavljene na sajmu.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije istakao Gradonačelnik Nusret Helić, sajam će biti pretežno izložbenog karaktera, a pored domaćih izlagača na sajmu će se promovisati i izlagači iz pet država. Najviše izlagača je iz područja metalne industrije, industrije hemije i nemetala, prerade plastike, drvne te građevinske industrije. Tu su i inovativne firme visokih tehnologija, ali i obrti, mali biznisi i dr.

Osim izložbenih aktivnosti, sajam će biti domaćin i niza zanimljivih prezentacija i panel diskusija o aktuelnim temama kao što su “Inovativni caffe,” “Dijaspora invest,” “Energetska tranzicija – lokalna perspektiva, dosadašnja iskustva i planovi,” “Megatrendovi digitalnog marketinga” i mnoge druge. Očekuje se da će ovi događaji privući pažnju i podstaći razmjenu ideja među posjetiocima.

Prihvati notifikacije