Ekonomija

VTKBiH organizira nastup bh. kompanija na Međunarodnom sajmu namjenske industrije u Parizu

Eurosatory, kako ističu iz VTK BiH, nudi jedinstvenu priliku za upoznavanje prozvođača start-upova iz cijelog svijeta zajedno sa javnim i privatnim akterima.

FOTO: VTK BIH, EUROSATORY’22
FOTO: VTK BIH, EUROSATORY’22

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) po drugi put organizuje zajednički nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine na „Međunarodnom sajmu namjenske industrije Eurosatory“ u Parizu.

Sajam Eurosatory predstavlja jedan od najznačajnijih svjetskih sajmova namjenske industrije, a održava se još od 1967. godine svake dvije godine. Nakon 2022. godine, sajam će biti održan sredinom naredne godine (od 17 do 21. juna).

Na sajmu je 2022. godine na površini od 81.300 m2 izlagalo 1.743 izlagača iz 62 zemlje, a posjetilo ga je 62.000 poslovnih posjetilaca iz 150 zemalja. Bh. firme tada su se predstavile na štandu koncipiranom da predstavlja cjelokupnu industriju BiH pod motom „Defense Industry of Bosnia and Herzegovina“.

Eurosatory, kako ističu iz VTK BiH, nudi jedinstvenu priliku za upoznavanje prozvođača start-upova iz cijelog svijeta zajedno sa javnim i privatnim akterima na tržištu odbrane i sigurnosti, razmjenu sa najboljim stručnjacima, vladama i njihovim upravama, međunarodnim institucijama i nevladinim organizacijama, prisustvo vrhunskim predavanjima i okruglim stolovima, te mogućnost sticanja uvida u izglede i razvoj sektora.

Na svakom od svojih izdanja Eurosatory prikazuje više od 500 novih rješenja i svojim institucionalnim i profesionalnim posjetiteljima predstavlja najširu lepezu rješenja i usluga, nudeći im na taj način priliku da unaprijede svoju odbranu.

VTK BiH je objavila da je rok za prijavu četvrtak, 28. decembar ove godine.

Prihvati notifikacije