Ekonomija

Za sufinansiranje sajamskih manifestacija u Tešnju, Gradačcu i Gračanici odobreno 50.000 KM

Na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Vlada Federacije BiH prihvatila je Informaciju o zahtjevima za sufinansiranje sajamskih manifestacija.

FOTO: BOSNAINFO.BA
FOTO: BOSNAINFO.BA
Održan sajam šljive u Gradačcu

I to 17. „Međunarodnog sajma privrede Tešanj BiH 2023“, zatim 50. „Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive 2023“ Gradačac, kao i 12. „Međunarodnog sajma privrede GRAPOSEXPO 2023“ Gračanica.

Zaključkom je dato zaduženje da ovo federalno ministarstvo u okviru prijedloga Programa o utrošku sredstava dostavi Vladi i prijedloge sufinansiranja ovih sajamskih manifestacija, i to iznos od 30.000 KM za Sajam privrede u Tešnju, te po 10.000 KM za Sajam šljive u Gradačcu i Sajam privrede u Gračanici.

S ciljem finansijske podrške pomenutim sajmovima, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u Informaciji se izjasnilo da ima mogućnost da izdvoji ova sredstva.

Kako je istaknuto, sajamske manifestacije imaju veliki značaj za razvoj cjelokupne privrede, te su mjesto povezivanja poduzetnika, osiguranja novih tržišta, porasta privrednih investicija, kao i mogućnosti privlačenja domaćih i stranih investicija.

Prihvati notifikacije