Region

TRAGEDIJA: Četverogodišnjak se utopio u Dravi, njegova majka prevezena u bolnicu

Oko 16:45 sati nedaleko od mjesta nestanka pronašli mrtvo tijelo. 

FOTO: TWITTER / @JONNBOUSFIELD
FOTO: TWITTER / @JONNBOUSFIELD

Četverogodišnji dječak utopio se danas oko 14 sati u rijeci Dravi u Osijeku. Dječak je nestao na području Donjeg grada, kod nekadašnje osječke Tvornice koža. Glas Slavonije neslužbeno saznaje da je dječak tokom igre upao u prostor između dvije daske i nestao. Majka je vidjela kako je rijeka još dva puta izbacila dječakovo tijelo na površinu, prije nego što je nestalo.

Osječanin Vuk Ognjenović, koji živi nedaleko od mjesta nesreće, ispričao je za Glas Slavonije kako je čistio svoju terasu kad je shvatio da se nešto dogodilo.

“Čistio sam terasu i čuo kako je netko vrisnuo nekoliko puta, čuo sam urlik za urlikom i prva mi je pomisao bila da nekoga siluju na drugoj obali. Urlici su bili jako glasni, gotovo neljudski, i nisu prestajali. Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata”, kazao je. 

“Od šoka je nesuvislo pričala i nisam je mogao razumjeti što govori. Pretpostavio sam da je dijete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: ‘Tu, tu, tu!’, a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: ‘Ne, ne, ne! Tu sam ga sada vidjela!'”, dodao je. “Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i razmicao ih i nogama pipao između čamaca. Otrčao sam prema vojarni pa sam se vraćao. Poslije sam još jedanput ušao u vodu i pokušao ga naći. Susjeda koja je isto čula urlike i dotrčala uspjela je iz nje izvući da je riječ o djetetu od četiri godine. Mislio sam da sam tražio malenoga desetak minuta, no rekli su mi kasnije da sam tragao za njim više od sata”, istaknuo je. 

Dok su pripadnici tragali za djetetom, HGSS-ovci su iz čamca upozoravali sve one koji se plovilima kreću rijekom da se odmaknu što dalje od desne obale rijeke kako bi olakšali potragu. Policija će provesti uviđaj kako bi utvrdila sve okolnosti događaja. Majka djeteta je vozilom hitne pomoći prevezena u Klinički bolnički centar Osijek.

Prihvati notifikacije