Sarajevo

Sutra obustava saobraćaja pored Olimpijskog stadiona 'Asim Ferhatović Hase'

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost FK „Sarajevo“ za privremenu izmjenu režima saobraćaja u nedjelju, 18. februara, od 10:30 do 15:30 sati.

POLICIJA ks
FOTO: FENA
Ilustracija

Izmjena se odnosi na ulicu Patriotske lige obilaznicu pored Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase”, i to od ulice Patriotske lige do ulice Betanija, a radi provođenja mjera osiguranja fudbalske utakmice.

Sutra će biti potpuna obustava saobraćaja u ulici Patriotske lige – obilaznica pored Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ od ulice Patriotske lige do ulice Betanija u navedenom vremenu, osim vozila pod pratnjom, vozila policije, vatrogasnih vozila i vozila medicinskih službi, odnosno drugih komunalnih službi u funkciji građana.

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja za vrijeme obustave je ulica Betanija, i to od spoja sa saobraćajnicom Alipašina do spoja sa saobraćajnicom Patriotske lige – krak pored Zoološkog vrta Pionirska dolina.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Rješenjem Ministarstva, a radi funkcionalne i sigurne obustave saobraćaja, neophodno je osigurati prisustvo redara organizatora i službenika policije na svim raskrsnicama preusmjerenja saobraćaja, navodi se u saopćenju iz Službe za protokol i press KS.