Sarajevo

U Sarajevu uhapšen muškarac od ranije poznat nadležnim, prijetio policajcu

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, postupili po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, kojom prilikom su na području Ilidže slobode lišili lice N.K. (1995.).

FOTO: FUP
FOTO: FUP

Muškarac je uhapšen zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“ iz člana 359. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedeno lice se sumnjiči da je u prethodnom periodu posredstvom interneta, u više navrata, slalo poruke koje su za sadržaj imale prijetnje po život i tijelo policijskog službenika Federalne uprave policije, Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga. Lice lišeno slobode se od ranije vodi u krivičnim evidencijama za nanošenje tjelesnih ozljeda za što je bilo kažnjavano uslovnom osudom.

Policijski službenici Federalne uprave policije Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala su osumjičeno lice locirali i identifikovali, te lišili slobode.

Lice će nakon kriminalističe obrade u prostorijama Federalne uprave policije, biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.