Sarajevo

Efendić najavio zamjenu javne rasvjete na širem području općine Novi Grad

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je danas ugovore za izgradnju javne rasvjete na širem području općine Novi Grad sa predstavnicima firmi izvođača radova SES i STEP.

semir efendić
FOTO: BOSNAINFO
Arhiva

Vrijednost ugovora je oko 730.000 KM, a radove finansira Općina Novi Grad Sarajevo.

Načelnik Efendić je kazao da će biti postavljeno ili zamijenjeno 500 LED rasvjetnih tijela na prostoru te općine.

Dodao je da su u prethodnom periodu sanirali ili zamijenili sva rasvjetna tijela na parkinzima u općini Novi Grad, kao i u nekoliko kompletnih naselja, Čengić Vila i A i B faze na Alipašinom Polju te da trenutno mijenjaju rasvjetu u dijelu Dobrinje.

Izrazio je nezadovoljstvo održavanjem LED rasvjete koje nije u nadležnosti općine, već preduzeća Park. Nakon što isteknu garantni rokovi za rasvjetu, bojim se da će nastati problemi – poručio je Efendić.

Poslanik u službi za investicije i komunalne poslove Aldin Devedžija kazao je da su te radove podijelili u tri lota, ali da postoji još jedan projekt koji se tiče javne rasvjete na Bulevaru branilaca Dobrinje.

Pojasnio je da je prva zona, odnosno lot koji će biti rađen dio koji se odnosi na javnu rasvjetu i izgradnju parka-šume Mojmilo, drugi se odnosi na izgradnju i modernizaciju javne rasvjete unutar zona kolektivnog stanovanja, a treći na zonu individualnog stanovanja. Pored toga, drugi ugovor se odnosi na dio Bulevara branilaca Dobrinje. Realizacija tih ugovora je definirana u 90 dana, kako je ugovoreno – kazao je.

Na pres-konferenciji su se obratili predstavnici izvođača radova, Emir Dedović iz firme “Ses” i Tarik Karić iz firme “Step” koji su izrazili zadovoljstvo što su potpisali ugovore te kazali da je to nastavak dugogodišnje uspješne saradnje.

Prihvati notifikacije