Kultura

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Hit predstava “Taximetar” nastavila je svoju turneju po Bosni i Hercegovini, a proteklih dana izvedena je u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu.

FOTO: GKM VITEZ
FOTO: GKM VITEZ
Trenutak iz predstave

Predstava je u Gornjem Vakufu-Uskoplju odigrana u okviru programa obilježavanja Dana općine Gornji Vakuf-Uskoplje, a publika je na kraju predstave glumački ansambl nagradila pljeskom, priopćeno je iz Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez.

Predstava je oduševila i publiku u Jajcu, a pokroviteljica ovog događaja, ministrica pravosuđa i uprave KSB Božana Petrović izrazila je zadovoljstvo što je, zajedno s organizatorima, svojim sugrađanima ponudila dodatni kulturni sadržaj. Predstava “Taximetar” trenutno je jedna od najtraženijih predstava u BiH, a prema reakcijama svih nas koji smo bili na predstavi slobodno mogu ustvrditi kako smo napravili puni pogodak. Raduje me da se okupilo gotovo dvije stotine posjetitelja koji su uživali u svakom trenutku predstave. Ovim putem zahvaljujem našim gostima što su uspjeli pronaći slobodan termin za predstavu u našem gradu – rekla je ministrica.

Zahvalila je i udrugama Hrvoje Vukčić Hrvatinić i Kralj Stjepan Tomašević koje su organizirale predstavu na uloženom naporu, kao i Domu kulture na suradnji.

Predstava „Taksimetar“ uskoro će biti odigrana i u Rami gdje će nastupiti u okviru VII. Ramskih dana kulture.

Inače, ova predstava rađena je u koprodukciji GKM Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik, a govori o taksistu Romanu koji je u drugom poluvremenu svog života potonuo u prosjek.

„Njegov život uzburka ‘nužna reforma taxi sustava’ te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću prisilili su Romana na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka. Publiku očekuje niz zaplete i komičnih situacija dok se u Romanovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo“, stoji o predstavi.

Prihvati notifikacije