BiH

Amaterska pozorišna scena goraždanskim mališanima poklonila predstavu 'Potraga za Djeda Mrazom'

Članovi Amaterske pozorišne scene Centra za kulturu Goražde tradicionalno i ove godine goraždanskim mališanima poklonili su pozorišnu predstavu u susret novogodišnjim praznicima.

FOTO: FENA/ELMA GECA
FOTO: FENA/ELMA GECA

Predstavu “Potraga za Djeda Mrazom“ prema tekstu autorice Đurđe Gligorić režirala je voditeljica amaterske pozorišne scene Senada Aleta.

– Oko 15-ak mladih glumaca Amaterske pozorišne scene uspjelo je i ove godine obradovati mališane Goražda zbog čega smo izuzetno sretni. S obzirom da našu grupu čine djeca goraždanskih osnovnih škola malo smo bili u stisci sa vremenom ali vrijedno smo radili svakodnevno i pripremali se, a kostime za predstavu uradila je prijateljica amaterske pozorišne scene Zijada Hendo“ – pojasnila je Aleta.

Napomenula je da amaterska pozorišna scena Centra za kulturu vrijedno radi tokom cijele godine na različitim projektima te da ova predstava govori o aktuelnoj situaciji među djecom širom svijeta, čije se želje, kako je kazala, mnogo razilikuju od želja starijih generacija koje su bile mnogo skromije.

– Ova predstava i naša djeca zapravo šalju jednu snažnu poruku da materijalne stvari zapravo nisu bitne i ne mogu donijeti sreću porodici već da je ljubav među članovima porodice jedan od najbitnijih segmenata divnog djetinjstva, a kasnije lijepog života – pojasnila je Aleta.

Predstava je izvedena u okviru kulturno-zabavne manifestacije “U susret Novoj godini“ čiji je organizator Grad Goražde, a koja se nastavlja večeras novogodišnjim bazarom u Gradskoj Art galeriji i novogodišnjom čajankom na platou Centra za kulturu Goražde.