Region

Ponovo postavljene barikade kod Bistričkog mosta

Specijalci kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod takozvanog Bistričkog mosta, na magistralnom putu Mitrovica–Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored samog puta, piše N1.

FOTO: N1 / KOSSEV
FOTO: N1 / KOSSEV

Vozila na ovom dijelu puta primorana su da zbog postavljenih prepreka znatno uspore kretanje, krećući se cikcak putanjom, prenosi RTS.

Betonski blokovi na ovom dijelu puta ponovo su postavljeni i to nakon jučerašnjeg incidenta, u kojem je Miljan Delević ranjen iz vatrenog oružja.

Policija je na ovom dijelu puta otvorila vatru na civilno vozilo, zato što se, po njenoj tvrdnji, nije zasutavilo, a pritom je i udarilo u vozilo policije.

Policajci na punktu su zatim pucali u vozilo koje se udaljavalo, pogodivši Miljana Delevića. Druga osoba u istom vozilu nije povrijeđena.

Punkt kod Bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na sjeveru Kosova, gdje od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila.

Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, uklonjene su i betonske prepreke.

Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smještaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima.

Prihvati notifikacije