BiH

Policajac diler priznao krivicu, predložena kazna od tri i po godine zatvora

Optuženi Nikolić Miloš (1995.) uposlen kao policijski radnik u DKPT BiH, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za kazneno djelo sa koruptivnim elementima, za koje optužen optužnicom Tužiteljstva BiH, koja ga tereti za kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Milošu Nikoliću se stavlja na teret da je udružio skupinu ljudi radi neovlaštene međunarodne prodaje opojne droge, te da je neovlašteno vršio međunarodnu prodaju i nudio na prodaju supstance koje su propisom proglašene opojnim drogama

Sporazumom je dogovorena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, kao i mjera oduzimanja predmeta korištenih za izvršenje kaznenih djela (opojna droga i mobilni telefon). Zaključenim sporazumom optuženi se obavezao na vraćanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od oko 12.000KM.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela opisanog u optužnici, pri čemu je u obzir uzeta i činjenica da je optuženi u vrijeme izvršenja kaznenog djela bio policijski radnik. Proces njegovog udaljenja iz policijskih struktura bit će realiziran u skladu zakonom, u postupku koji će se provesti u DKPT BiH, gdje se optuženi trenutno nalazi pod suspenzijom.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja krivice, optuženi se odriče prava na suđenje kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Navedeni sporazum je prihvaćen od Suda BiH 25. aprila, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prihvati notifikacije