BiH

Objavljena nova lista 100 najboljih peciva na svijetu, među njima i četiri jela iz BiH!

Svjetska enciklopedija tradicionalnih jela Taste Atlas predstavila je listu najbolje ocijenjenih peciva na svijetu, a na listi su se našla i četiri popularna jela iz BiH.

FOTO: FACEBOOK ASDŽ
FOTO: FACEBOOK ASDŽ
Ilustracija

Taste Atlas spaja autentične recepte, recenzije kritičara hrane i istraživačke članke o popularnim sastojcima i jelima, a po istom principu nastala je i lista najboljih peciva svijeta.

Zanimljivo je da su se na spomenutoj listi našla čak četiri jela iz Bosne i Hercegovine tj. četiri varijacije jednog jela.

Među 100 najboljih peciva našli su se zeljanica, burek, sirnica i krompiruša. I ovdje teško možemo biti objektivni, ali realno ko god je probao pitu teško da se može odlučiti koja mu je najbolja.

Najbolju poziciju od navedenih ipak ostvarila je zeljanica koja je zauzela 13. poziciju na listi, pa na 18. burek. Mnogi će u Bosni i Hercegovini reći čast svakoj piti, al burek je najbolji, kako god teško da neko pitu ne voli.

All about 100 best-rated pastries in the world at the link: https://www.tasteatlas.com/100-best-rated-pastries-in-the-world

Posted by TasteAtlas on Thursday, February 23, 2023

Prihvati notifikacije