Magazin

Trik kako da se hrana ne lijepi za tavu - vrlo je jednostavno

Ako vam se hrana ipak zalijepi, tu je trik kako tavu očistiti od tvrdokornih naslaga. Vinski prašak za pecivo spasit će vas kada vam tava ili lonac zagore, jer ćete ih puno lakše očistiti

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

U ovom videu je muškarac, koji se na TikToku predstavlja kao @lets_eat_uk, pokazao kako zapravo testirati temperaturu tave, jer kada je tava dovoljno vruća i masna, hrana se ne bi smjela zalijepiti. 

Pokazao je test vodom u dva primjera – kako se voda ponaša kad tava nije jako vruća i kad je dovoljno vruća za pripremu hrane bez opasnosti od lijepljenja.

Potom je stavio ulje i pokazao kako se ulje ponaša kad je dovoljno vruće i kada je vrijeme za, na primjer, razbiti jaje i ispeći ga bez lijepljenja.

Jaje se ispeklo bez problema i nije se zalijepilo za tavu.

Trik kako očistiti tavu ako se hrana zalijepi

Ako vam se hrana ipak zalijepi, tu je trik kako tavu očistiti od tvrdokornih naslaga.

Vinski prašak za pecivo spasit će vas kada vam tava ili lonac zagore – puno lakše ćete oh očistiti. Prašak pospite po dnu, pa dodajte vruću vodu i ostavite tako sat vremena.

Potom tavu ili lonac izribajte grubljim dijelom spužvice za pranje posuđa, i to bi trebalo biti dovoljno. Ukoliko se radi o debelim zagorenim naslagama, ponovite postupak kako biste uklonili sve.

Vinski prašak za pecivo možete kupiti u mnogim trgovinama, a cijena se kreće oko 2 eura za 50 grama.

@lets_eat_uk How to stop food from sticking to a #stainlesssteel pan 🍳 #cookinghacks #howto #leidenfrosteffect #satisfying ♬ Little Things – Adrian Berenguer

Prihvati notifikacije