Magazin

Neki lubenicu prvo posole pa jedu: Znate li zašto to rade?

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer so. Kuhinjsku so je lakše raspršiti po lubenici, no krupna morska so daje veći slano-slatki contrast

“Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeni komad lubenice u rukama. U to vrijeme moj prijatelj je inzistirao da to moram probati tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je upravu, zaista je bolja posoljena”,  ispričala je Nicole Weston, slastičarka iz Los Angelesa nakon što je odlučila zatomiti sve predrasude u svojoj glavi i probati tu kombinaciju.

“So čini lubenicu slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan okus. So, također, potiče proizvodnju sline što lubenicu čini još sočnijom”, pojasnila je.

“Trik za uspjeh je staviti vrlo malo soli, odnosno raspršiti to ravnomjerno po cijelom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, “ubiti” ćete njezinu slatkoću i morat ćete uzeti novi komad”, dodala je Nicole, prenosi 24sata.

Otkrila je i kakvu so je najbolje koristiti

“Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer so. Kuhinjsku so je lakše raspršiti po lubenici, ali krupna morska so daje veći slano-slatki kontrast dok je u isto vrijeme potrebna manja količina. Također, lubenica odlično ide uz feta sir, ima sličan učinak”,  otkrila je ova slastičarka.