BiH

Ministar BiH Helez potvrdio podršku „Rose Roth“ seminaru: Spremni smo da dočekamo NATO parlamentarce

Ministar odbrane BiH Zukan Helez u posjetu je primio delegaciju Parlamenta BiH, koju jе predvodio Kemal Ademović, član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, u pratnji sekretara Komisije Željka Grubešića.

FOTO: MO BIH
FOTO: MO BIH

Tokom sastanka razgovarali su o mogućnosti podrške koju institucije odbrane mogu dati u organizaciji predstojećeg međunarodnog „Rose Roth“ seminara, kojima je domaćin PS BiH.

Sagovornici su usaglasili vidove podrške kojim će institucije odbrane BiH podržati ovaj seminar, i ispred Ministarstva odbrane BiH određena je kontakt osoba za buduću koordinaciju.

Ministar Helez naglasio je da je u pitanju ozbiljan skup na koji dolaze parlamentarci NATO saveza i da je MO BiH spremno pomoći u organizaciji ove aktivnosti.

„Spremni smo organizirati ovaj događaj u punom kapacitetu, bez problema i da bude na nivou kao što je bilo u drugim državama. Ovo je prilika i za sastanak na kojem ćemo razgovarati o NATO putu BiH“, poručio je ministar Helez.

Ademović je naglasio da je ova aktivnost nezamisliva bez podrške Ministarstva odbrane BiH. Sekretar Grubešić se složio s njim, dodavši da će događaj obilježiti brojni paneli NATO zvaničnika i domaćih političara.

Sastanak je završen uspješno, uz poruku da je BiH spremna da dočeka NATO parlamentarce na „Rose Roth“ seminaru.

Seminar počinje 14. novembra 2023. godine i trajat će dva dana.

Prihvati notifikacije