Region

Kurti: Prihvatamo prijedlog EU za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije

Određena pitanja o međunarodnim garancijama, mehanizmima implementacije i vremenskom redoslijedu bit će razmotrena uskoro tijekom pregovora u Briselu

FOTO: OSLOBOĐENJE
FOTO: OSLOBOĐENJE

Prihvatamo prijedlog EU za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije i smatramo ga dobrom osnovom za daljnju diskusiju i solidnom platformom za napredovanje, rekao je premijer Kosova Albin Kurti poslije sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. Određena pitanja o međunarodnim garancijama, mehanizmima implementacije i vremenskom redoslijedu bit će razmotrena uskoro tijekom pregovora u Briselu koji su pred nama. Demokratski koncepti evropske orijentacije daju nam nadu napisao je na Twitteru premijer Kosova Albin Kurti, prenosi Radiotelevizija Kosova.

Razgovarali o svemu

Lajčak je izjavio kako su razgovarali o svemu što je u prijedlogu. Razgovarali smo o svemu što je na agendi dijaloga. Ali osnova našeg razgovora je prijedlog koji sam predstavio 9. septembra -, kazao je Lajčak. Ponovio je kako sve što je u dijalogu potpisano mora biti provedeno.

Prihvati notifikacije