Region

Kurti i Vučić potvrdili dolazak u Brisel 27. februara

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem 27. februara u Briselu, saopćeno je iz Evropske unije.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Učešće su potvrdili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti navodi se u saopćenju te potvrđuje da će se na sastanku raspravljati o prijedlogu EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Kako se potvrđuje u saopćenju, Visoki predstavnik Evropske unije za zajedničku vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, istog dana će održati odvojene sastanke sa liderima, nakon čega će uslijediti zajednički sastanak, prenosi RSE.

Bit će ovo prvi ovogodišnji sastanak lidera Kosova i Srbije nakon tenzija koje su dominirale u odnosima od ljeta prošle godine, a koje su se odrazile i na događaje na terenu.

Kurti i Vučić su se posljednji put sastali 21. novembra prošle godine. Sastanak je bio neuspješan, a Borrell je odgovornost za krah u pregovorima prebacio na kosovskog premijera, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prihvati notifikacije