BiH

Kabinet Bećirovića: Portret Alije Izetbegovića nije skinut sa zida u Predsjedništvu BiH

Iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića jutros je izdato saopćenje u kojem su demantovali portal Stav koji je naveo da je skinuta slika za zida prvog predsjednika države, rahmetli Alije Izetbegovića.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ovim povodom su pozvali i Šefika Džaferovića, koji je bio član PBiH u prethodnom mandatu da demantuje lažne navode.

– Povodom plasiranja još jedne laži koju je objavio časopis Stav, a u kojoj je navedeno da je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović „skinuo sa zida portret“ Alije Izetbegovića dužni smo javnosti saopćiti istinu.

Iako nemamo namjeru na dnevnoj bazi odgovarati na ogroman broj plasiranih neistina odlučili smo da građanima ukažemo da nije dobro da pojedini mediji iznose notorne laži čak i u svetom mjesecu ramazanu.

Javno, odgovorno i istinito tvrdimo da član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, od dana stupanja na dužnost do današnjeg dana, nije „skinuo sa zida portret“ Alije Izetbegovića.

Pozivamo bivšeg člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da i on potvrdi ovu istinu i da zajedno pošaljemo poruku da je dosta gnusnih laži od kojih nemaju koristi ni Bošnjaci, ni bilo koji dobronamjeran čovjek u našoj državi.

Iz istih krugova je mjesecima bila ponavljana laž da je Denis Bećirović izbacio zastavu Republike Bosne i Hercegovine s ljiljanima. Cijela javnost se naknadno uvjerila da je to bila još jedna neistina, te da je zastava na istom mjestu gdje je i bila ranije. Također, i ovu laž sa navodnim skidanjem slike ćemo uspješno razotkriti. Najjače oružje protiv laži je istina.

Na kraju, ne možemo a da ne postavimo sljedeća pitanja: Kome služe ove laži? Kakva je njihova svrha? Da li su autori ovih laži svjesni kako ovakvim dezinformacijama nanose štetu i Bosni i Hercegovini i Bošnjacima. Za koga, gospodo, radite? Nije slučajno da ste ovu vijest objavili u predvečerje izbora u Crnoj Gori i da se na jedan perfidan način pridružujete Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić u napadima na Bećirovića, saopćeno je jutros iz Kabineta.