Magazin

Jeste li probali ovaj recept? Piletina s narom i sumakom

Sumak je lagano aromatičan, ugodno kiselkastog i voćnog okusa.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Na istoku se koristi već stoljećima i bogat je antioksidantima. I pileći batak odlično funkcionira u ovom receptu.

Za marinadu:

2 kašike sumaka

2 čehna bijelog luka zgnječena ili naribana

1 kašikica ljute paprike ili slatke (kako volite)

1 kašika melase od nara

Povrće za prilog:

8 – 10 mrkvi

1 luk

pola celera

nekoliko manjih cikli

papar

sol

svježi nar za dekoraciju

Priprema

Sve sastojke za marinadu pomiješajte, dobro utrljajte u piletinu i ostavite u frižideru 1 sat.

Povrće operite i ogulite. Celer, luk i ciklu narežite na manje kriške. Začinite povrće solju, paprom i uljem.

Zagrijte pećnicu na 190 C. Stavite piletinu u lim za pečenje, pokapajte je maslinovim uljem. Oko piletine položite povrće. Pecite u pećnici 30-ak minuta ili dok ne bude pečeno. Kako biste provjerili je li piletina pečena, probodite najdeblji dio – sok koji izlazi treba biti bistar.

Dekorirajte svježim narom i listićima celera, piše Darko Debić.