BiH

Imamović i Šiljegović razgovarali s predstavnicima Misije OSCE-a u BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sa saradnicima održali su danas sastanak sa zamjenikom šefa Misije OSCE-a u BiH Thomasom Buschom i predstavnicima Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH sa Bojanom Jankovićem na čelu.

FOTO: PSBIH
FOTO: PSBIH

Razgovarano je o saradnji Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH i Zajedničke komisije i Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo saradnjom tokom 2023. godine, kada su zajedničkim naporima realizirane brojne aktivnosti.

Posebno značajnim su ocijenjenjene uspješno realizirane terenske posjete jedinicama i komandama Oružanih snaga BiH, posjeta Regionalnom uredu Granične policije BiH Sjeverozapad, kao i pregledna konferencija koju je organizirala Zajednička komisija uz podršku Misije OSCE-a u BiH.

Kako je rečeno na sastanku, u ovu godinu ušlo se s planom novih aktivnosti, u okviru kojeg će, pored događaja u vezi sa parlamentarnim nadzorom sektora odbrane i sigurnosti BiH, biti održana i regionalna konferencija komisija/odbora za odbranu i sigurnost zemlja jugoistočne Evrope, koju će podržati Misija OSCE-a i RACVIAC Zagreb – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.