BiH

Bosnainfo ispred OHR-a: Kako je i najavio Vukanović došao da pošalje poruku Schmidtu

Nebojša Vukanović i zastupnici Liste za pravcu i red kako su i najavili ranije, stigli su ispred OHR-a u Sarajevu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Njihov razlog dolaska je odustajanje Christiana Schmidta od nametanja Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

“Organizujemo konferenciju za novinare u Sarajevu, ispred sjedišta OHR-a, sa ciljem da Schmidtu i međunarodnoj zajednici pošaljemo jasnu poruku”, napisao je ranije Nebojša Vukanović na svom blogu.

Nakon prethodnog pressa ispred OHR-a i iznenadnog susreta sa Schmidtom u Centralnoj izbornoj komisiji BiH stvari oko uvođenja skenera i tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH pokrenute su sa mrtve tačke, ali je ponovo došlo do nagodbe, poručio je Vukanović.

Pročitajte još

“Schmidt i stranci su se ponovo nagodili sa Dodikom, odustali od tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH, koji su bili najavljeni za početak godine, uzmakli nakon prijetnji da će vlast donijeti Izborni zakon Republike Srpske.

S druge strane, Dodik je darežljiv, strance dobro potkiva te trguje prirodnim bogatstvima Republike Srpske, daje rudnike Ameikancima, Rusima i strancima, a na tajne nagodbe i izdaju se ne smije pristati”, navodi Vukanović.

Fotoreporter Bosnainfo danas je ispred OHR-a gdje je snimio dolazak Vukanovića i njegovovih sljedbenika koji su donijeli i transparente sa direktnim porukama Schmidtu. “Šmite nešto radi izbore ne kradi”, jedna je od poruka koja se ističe na transparentima.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Prihvati notifikacije