Magazin

Kafanska riblja čorba kakvu niste probali: Tajna je u neodoljivoj kombinaciji sastojaka!

Ljeto je vrijeme kad jedemo laganiju hranu, a naročito se preporučuju supe i čorbe radi nadoknade tečnosti koju gubimo znojenjem. Zato vam donosimo recept za najbolju riblju čorbu ikada, pravu kafansku.

FOTO: MAGAZIN.NOVOSTI.RS
FOTO: MAGAZIN.NOVOSTI.RS

Svi koji su je probali saglasni su da nema ukusnije, a tajna je u jednoj kombinaciji.

Pročitajte još

Sastojci

400-500 g ribe (ugor, oslić, škarpina)

2 zrela paradajza

1 prasa

2 mrkve

2-3 glavice crnog luka

lovorov list

2 kašike maslinovog ulja

malo brašna

so

1/2 šoljice riže

veza peršunovog lista

Priprema

Na maslinovom ulju kratko propržiti ribu isječenu na komade zajedno s mrkvom i krupno sječenim crnim lukom. Dodati sitno isjeckan paradajz, poprašiti brašnom, posoliti i pobiberiti. Naliti vodom i kuhati dva sata, zatim procijediti, dodati rižu i kuhati dok riža ne omekša.

Kuhanu ribu očistiti od kostiju i spustiti u čorbu. Prije serviranja posuti sjeckanim peršunom.