Magazin

U mljeveno meso uvijek dodajte 1 namirnicu: Faširane šnicle i ćufte budu daleko sočnije

Ako u mljeveno meso dodate ovu namirnicu, napravit ćete savršeno ukusne punjene paprike i ćufte.

FOTO: FREEPIK
FOTO: FREEPIK

Postoji mnogo načina na koje možete pripremiti mljeveno meso, a svaka domaćica ima svoju tajnu kako da bude što ukusnije i sočnije.

U pitanju je puter koji se dodaje u mljeveno meso i koja jela kao što su ćufte i faširane šnicle čini mnogo ukusnijim i sočnijim.

Ako spadate u one domaćice koje dodaju prezle u smjesu nudimo vam tri ukusnije opcije, koje će ovo ćufte ili faširane šnicle učniti još sočnijim. Ako niste stavljali prezle ili nešto od sljedećih namirnica, naša je preporuka da počnete.

Umjesto prezli koristite izblendiranu glavicu crnog luka. Ne samo što se ćufte i faširane šnicle neće raspasti, već će biti i mnogo ukusnije.

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice potopite u mlijeko, a kada nabubri dodajte smjesu u mljeveno meso. Bićete oduševljeni.

Griz

Takođe, možete da zamjenite prezle grizom, koji će poboljšati ukus.

Postoji još jedna bitna stvar, a to je da meso odstoji u frižideru nekih pola sata, prije prženja, piše Stvar ukusa.