Magazin

Tjestenina sa sušenim paradajzom i špinatom

​Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko pola sata.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Sastojci:

500 g špinata

6 sušenih paradajza

crvena paprika

200 g tjestenine bez jaja

100 g feta sira

2 kašike parmezana

so

svježe mljeveni biber

3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputstvima na pakovanju. 

Papriku narežite na trakice, a sušeni paradajz na veće komade. Špinat operite i dobro posušite. 

Na maslinovom ulju popržite papriku dvije-tri minute, dodajte špinat, posolite, pobiberite, promiješajte i maknite s vatre. 

U špinat umiješajte sušeni paradajz, razmrvljenu fetu i ocijeđenu tjesteninu. 

Tjesteninu pospite parmezanom i svježe mljevenim biberom te zalijte maslinovim uljem, prenose “24Sata“.