Magazin

Sa ovom metodom, jagode ostaju svježe i čak dvije sedmice

Ako ste danas kupili jagode, oprali ih i ostavili u frižider, već sutradan primijetili ste da su se na pojedinim plodovima pojavile naznake truhljenja.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Na internetu možete pronaći pregršt savjeta kako ove plodove čuvati da što duže ostanu svježi, a jedan od njih je i stavljanje jagoda u tegle.

Jagode se, naime, mogu spremiti u klasičnu staklenu teglu koja vam je ostala od primjera radi, kiselih krastavaca, i tako skladištene, kako mnogi tvrde, mogu izdržati čak i do dvije sedmice.

Jagode prije spremanja na ovaj način nije potrebno prati, nego ćete to napraviti prije same konzumacije.

Ovu metodu isprobali su na The Kitchn i došli do rezultata koji govore da je nakon sedam dana u tegli više od polovine jagoda ostalo svježe.

Jagode koje su omekšale nalazile su se na dnu tegle, a to se dogodilo upravo zbog težine gornjih jagoda.

Ukoliko vam to nije problem, savjetujemo da ovu metodu čuvanja jagoda isprobate, prenosi Faktor.ba