BiH

Zlatku Lagumdžiji u tržnom centru ukraden novčanik, lopovi potrošili 10.000 KM, uhapšeni su

Pljačkaši su predani u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

FOTO: EPA/BERND VON JUTRCZENKA
FOTO: EPA/BERND VON JUTRCZENKA

Policijski službenici PU Novo Sarajevo jučer su uhapsili dvije osobe, osumnjičene da su Zlatku Lagumdžiji, bivšem predsjedniku SDP-a, ukrali novčanik.

“Dana 17.01.2023.godine u 17,00 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lica: S.R., rođen 1986.godine u Zvorniku, gdje je i nastanjen i mldb. lice, rođeno 2005.godine, nastanjeno u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 286. (Krađa), na štetu Z.L. iz Sarajeva. Izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Lagumdžija je kazao da je netačno da mu je oplačkan stan i da mu je opljačkan novac.

“Evo šta je tačno bilo. Po povratku s puta sam otišao u tržni centar, u samoposlugu u Mercator. Tu su mi dva lica ukrala novčanik. U njemu je bilo više kartica. Onda su oni otišli u nekoliko tržnih centara u kupovali tehniku i odjeću, to sam vidio iz izvoda. Potrošili su oko 10.000 KM. Sve se desilo u subotu navečer, ja sam to u nedjelju prijavio policiji”, rekao je nam je Lagumdžija”, ispričao je Lagumdžija za Raport.

Prihvati notifikacije