Politika

"Lagumdžija je ekstrem, radikal, nečovjek i politička hulja"

Nakon što je predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da dio imena sa spiska Bećirovića za nove ambasadore naše države nema podršku njegove stranke, oglasili su se i portali pod konztrolom Dragana Čovića koji se također protive Lagumdžijinom imenovanju. 

FOTO: PRINTSCREEN / FENA
FOTO: PRINTSCREEN / FENA

“SNSD neće podržati imenovanje Zlatka Lagumdžije i Damira Arnauta za ambasadore jer se radi o ljudima koji dokazano rade protiv Republike Srpske”, kazao je lider SNSD-a. 

Čelnici HDZ-a, još se nisu zvanično odredili o kandidaturi Lagumdžije, no mediji pod izravnom kontrlom Dragana Čovića krenuli su u brutalni obračun s bivšim liderom SDP-a.

Mostarski portal ABC piše da Hrvati ne bi trebali pristati na ovaj prijedlog Denisa Bećirovića. 

“Valja napomenuti da je Lagumdžija 2006. godine u BiH pokrenuo stvari nagore kada je ‘ovaj ekstrem i radikal, nečovjek i politička hulja smislio projekt Sejdo Komšić’.

Inače, odluka Bećirovića da predloži Lagumdžiju za ambasadora, izazvala je nezadovoljstvo i unutar SDP-a. Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović danas je poručio da imenovanje Lagumdžije nije usuglašeno unutar SDP-a, ali ni sa predsjednikom stranke Nerminom Nikšićem, kojem je sada u ruke bačen vruć krompir.

Prihvati notifikacije