Avokado bi se svakako trebao naći što češće na vašem jelovniku. Brojne naučne studije ukazuju na blogodatne odlike ovog ploda. Upravo je zato avokado “krivac” za mnoge zdravstvene prednosti.
Avokado sadrži za srce zdrave mononezasićene masti kao one u maslinovom ulju, koje zapravo snižavaju kolesterol u krvi. Avokado je također bogat vitaminom E, folnom kiselinom i antioksidantima, koji mogu pomoći smanjiti rizik za bolesti srca.
Avokado je izvrstan izvor karotenoida, kao što je lutein, i antioksidanata, poput vitamina E. Avokado sadrži više luteina nego bilo koje drugo voće. Isti fitonutrijenati u avokadu koji promoviraju zdravlje oka, lutein i zeaksantin, inhibiraju rast stanica raka prostate.

Zbog svega nabrojanog, nema razloga da se avokado često ne nađe na vašem tanjuru. Donosimo recept za ukusnu tjesteninu, koja je gotova u svega 20-ak minuta!
Sastojci
170 g tjestenine
1 veliki zreli avokado bez košpice i kore
1 kašika svježeg soka limete
1 češanj češnjaka
1/4 šoljice nasjeckanog svježeg peršina
1/2 kašičice soli
biber
Priprema tjestenine s avokadom
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakovanju.
Avokado, češnjak, sok od limete, peršun, sol i biber izmiješajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu, prenosi Net.hr.
Umak prelijte preko tjestenine i dobro izmiješajte. Začinite solju i paprom po želji. Poslužite odmah.