Magazin

Zanimljivo: Recept za jaje na oko koji je pogledalo više od 13 miliona ljudi

Grace Elkus je food blogerica iz Sjedinjenih Američkih Država koja se specijalizirala za dijeljenje iznimno ukusnih vegetarijanskih recepta.

dorucak
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Njezin recept za doručak sastavljen od pečenog jaja i avokada postao je vrlo popularan na društvenim mrežama, a samo na TikToku pogledalo ga je više od 13 miliona ljudi.

Riječ je o vrlo jednostavnom jelu nadahnutim meksičkom kuhinjom. Jaje se peče sa smrvljenim feta sirom, a potom se stavlja na krišku hljeba, pecivo ili tortilju.

Feta sir je dovoljno slan pa ne morate stavljati dodatnu so u jaje, no njime svakako možete začiniti avokado, na koji se pečeno jaje stavlja nakon termičke obrade.

Isplati se isprobati ovaj ukusni doručak, koji se sprema u svega pet minuta.

Sastojci:

1 mala tortilja1 jaje45 g feta sira

½ manjeg avokadamalo soka limeteso po željičili prah po želji

Priprema:

Zagrijte tavu s neprianjajućim dnom. Oko ruba tave nadrobite feta sir i pustite da se rastopi. Razbijte jaje i pozicionirajte ga u sredinu tave tako da ga okružuje feta sir. Začinite jaje s malo čili praha po želji. Poklopite tavu i pecite jaje dok sir ne postane hrskav, a bjelanjak ne bude pečen do kraja. Kako navodi Punkufer, žumanjak bi trebao ostati mekan. Tostirajte malu tortilju za tacose, prekrijte je zdrobljenim avokadom koji sta začinili s nešto soli, češnjaka u prahu i limunova soka, pa preko svega stavite pečeno jaje. Preklopite tortilju. Žumanjak će se raspuknuti i pretvoriti u ukusan umak koji će prekriti ostale sastojke u tortilji. Prijatno!