Magazin

Vojnički trik: Kako zaspati za dvije minute

Ako se mučite dok pokušava zaspati, možda biste trebali isprobati vojničku metodu. Ova se metoda u posljednje vrijeme prilično popularizirala na društvenim mrežama.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Kako prenosi HuffPost, uz vojničku metodu biste trebali zaspati u roku od dvije minute. No, imajte na umu da će vam trebati oko šest tjedana vježbanja da je usavršite i u potpunosti usvojite.

Pročitajte još

Vojnička metoda u šest koraka:

1. Nekoliko puta duboko udahnite.

2. Nakon toga pokušajte svjesno opustiti svaki dio tijela jedan po jedan. Trebali biste početi s opuštanjem mišića čela prije nego što prijeđete na oči, obraze, čeljust, a istovremeno se fokusirajte na disanje.

3. Nastavite s ovim procesom opuštanja cijelog tijela, pazite da ramena nisu napeta, a ruke opustiti i ispružite uz tijelo.

4. Zamislite topli osjećaj koji ide od vrha vaše glave prema dolje do vrhova prstiju na rukama, a potom zamislite kako ta toplina putuje od vašeg srca do nožnih prstiju.

5. Duboko udahnite i polako izdahnite, opuštajući trbuh, bedra, koljena, noge i stopala.

6. Razmislite o jednom od sljedeća dva scenarija: u prvom ležite u čamcu na mirnom jezeru dok je iznad vas samo čisto plavo nebo, a u drugom ležite u crnoj baršunastoj visećoj mreži u mrklom mraku.